top of page

5 anledningar att gå på lokala nätverksträffar

Uppdaterat: 28 mars 2023


Lokala nätverksträffar skapar ett fantastiskt bra tillfälle för både dig och ditt företag att synas mer lokalt.


Du får en väldigt bra möjlighet att kunna utbyta kunskap, träffa likasinnade och knyta intressanta kontakter för både vänskap och framtida affärsmöjligheter.


1. 🤝 Knyta nya kontakter


Om du är intresserad av att nätverka eller vill få ditt företag att växa på din ort, så bör du absolut delta på en lokal nätverksträff.


Nätverksträffar gör det möjligt för dig att lära känna nya människor och knyta viktiga kontakter som i sin tur förhoppningsvis kan leda till framtida kunder eller affärspartners.2. 🔮 Lättare att följa trender och upptäcka nya behov


När du hamnar i spännande samtal med flertalet andra deltagare så kommer du säkert att få prata om vad som har hänt på senare tid inom en rad olika branscher.

Detta ger dig en unik chans att få höra och uppmärksamma vilka trender som sker nu och inom vilka områden som andra lokala företagare väljer att fokusera på.


Under ett intressant samtal ges även ett bra tillfälle att upptäcka andras behov och problem.

Kanske sitter just du sitter inne med en smart lösning på ett problem - som i sin tur kan leda till en ny affärsmöjlighet?3. 💡 Dra nytta av nya idéer

Har man tur så erbjuder ditt lokala nätverk även spännande föreläsningar av kunniga experter och gästföreläsare.

Att lyssna på olika typer av föreläsare ger dig en ypperlig chans till att få med dig mer kunskap och nya idéer till både dig och ditt företag.


Om du ser nätverksträffen som ett lärorikt tillfälle, så kommer du att tycka att träffarna blir ännu mer intressanta.4. Du blir mer inspirerad


När du befinner dig i en lokal tillsammans med andra drivna och högpresterande människor, så är det svårt att inte bli annat än inspirerade och fylld av positiv energi.

Om du inte främst är intresserad av att bygga kontakter, så finns det ändå en stor möjlighet att bli både inspirerad och motiverad av andra.5. 👥 Umgås med andra


Att enbart spendera arbetstiden inne på kontoret eller hemma vid skrivbordet kan ibland kännas lite långsamt och det kan även vara svårt att finna inspiration och energi.


Då kan det vara bra att göra något annat och passa på att lämna kontoret eller hemmet för en stund. Så varför inte testa att delta på en nätverksträff för att göra något nytt?


Du kommer att träffa massor av nya människor, höra en uppsjö av affärsidéer och få med dig åtminstone en handfull nya kontakter.

Nätverksträffar ger dig en fantastisk miljö för både umgänge och för att lyckas nå dina mål.👋 Pssst! - Extra tips


Du bör alltid ha med dig några visitkort som du kan dela ut i slutet av varje nätverksträff. När du når ut till varje ny kontakt så kommer de att kunna placera ditt ansikte till ditt namn och det är mycket mer sannolikt att dom kommer ihåg just dig.


Kom även ihåg att agera snabbt och skicka ett e-postmeddelande eller en LinkedIn-förfrågan inom de första 48 timmarna till din nya kontakt då mötet fortfarande finns färskt i någons minne.


Bokadero Arena - Lokala och digitala nätverksträffar


Bokadero Arena är ett av Sveriges största kompetensnätverk som arrangerar både lokala och digitala nätverksträffar. Vi erbjuder bl.a. nätverksfrukostar, spännande runda-bordssamtal, nätverks-mingel och alltid en möjlighet att få lyssna till en intressant gästföreläsare.


Vill du veta mer om våra nätverksträffar?

Klicka här för att läsa mer om vårt breda utbud inom nätverkande.


Comentários


bottom of page